Home  ||  Products | Download | Order  ||  Resources | Reviews | Forum | News | Gallery  ||  About


PSP9 Plugins

Comments and discussions about JASC Paint Shop Pro

PSP9 Plugins

Postby Joy » Sun Sep 25, 2005 12:58 pm

I have just upgraded to PSP9 but alot of my plugins ie VM range, VM Distortion, VM Natural etc and a few of the other plugins appear in PSP9 but when I click on a selection it says

"paint shop pro was unable to load the requested plugin-filter. The plug-in may not be installed properly or may be missing files. (Plugin: sparkle.8bf)

My plugins work in PSP8, can you suggest anything, I have check plugins, downloaded new ones, just incase something happened to them.

Also checked I have files in System32.

Help ??
Joy
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 2
Joined: Sun Sep 25, 2005 12:49 pm

Postby Joy » Sun Sep 25, 2005 1:33 pm

My apologies... I have just installed PSP8 to see if the plugins definitely work and they don't

What do you think is missing ??
I have the two dll's requirement, I put them in windows again and still some of the plugins are not working.

Any Ideas ??
Joy
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 2
Joined: Sun Sep 25, 2005 12:49 pm

Postby HaraldHeim » Mon Sep 26, 2005 3:32 pm

Sounds like these two dll files can not be accessed by the plugin. Please check again if they are in your system or system32 folder.
HaraldHeim
Plugin Guru
Plugin Guru
 
Posts: 3152
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:00 am
Location: The Plugin Site

Postby Louise » Tue Oct 04, 2005 11:52 pm

I think that you did not indicate the files location to your PSP9 - where the plugins are. If you still have your PSP7 and your plugins work fine in PSP7, then what you should do is this:
-in your PSP9, click on File - Preferences - File location and simply browse to your Program Files/Jasc Software Inc/Paint Shop Pro 7/Plugins and add it in the files location of your PSP9.
Hope it can help you..
Louise
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 4
Joined: Sun Nov 30, 2003 10:32 pm

Postby redcreme » Sat Oct 29, 2005 3:56 pm

I'm new to adding plug-ins. I'm getting the same message Joy was getting. I can't say that I placed everything where it's properly supposed to be. I have these three files someone had download plugin.dll, msvcrt10.dll, and a visman zip. Can someone please inform me where I'm supposed to have them.
redcreme
Plugin Newbie
Plugin Newbie
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 29, 2005 3:39 pm

Postby HaraldHeim » Sat Oct 29, 2005 6:29 pm

You should put them in the System sub folder of your Windows folder if you use Windows 95,98, ME or in the System32 sub folder of your Windows folder if you use Windows 2000, XP.
HaraldHeim
Plugin Guru
Plugin Guru
 
Posts: 3152
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:00 am
Location: The Plugin Site

Postby Dianna » Sat Nov 05, 2005 12:47 am

That is the exact error I keep getting with my PSP 8.10 when I try to use the VM sparkle or any of the VM filters. My Eye Candy and Super Blade Pro work fine, but I get this error every time I try to use the VM filters. I put the dlls in C/Windows/System and in C/Windows/System32. I have XP and thought that was where they should go, but still can't get the filters to work. :cry:
Image
Dianna
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 04, 2005 9:44 pm

Postby HaraldHeim » Sat Nov 05, 2005 12:57 am

Please try placing them in the main PSP folder or in the same folder as the Visman plugins.
HaraldHeim
Plugin Guru
Plugin Guru
 
Posts: 3152
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:00 am
Location: The Plugin Site

Help with Harrys Filter 2.0

Postby Norene » Fri Mar 03, 2006 6:04 am

I am pulling my hair out trying to find Harrys Filter 2.0 please help me for I go bald lol
Da CajunLady
Norene
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 3
Joined: Fri Mar 03, 2006 6:00 am
Location: Marrero, Louisiana

Postby Norene » Fri Mar 03, 2006 7:09 am

That is the exact error I keep getting with my PSP 8.10 when I try to use the VM sparkle or any of the VM filters. My Eye Candy and Super Blade Pro work fine, but I get this error every time I try to use the VM filters. I put the dlls in C/Windows/System and in C/Windows/System32. I have XP and thought that was where they should go, but still can't get the filters to work.


Dianna - I had that problem to did you put the ddl's in windows system - try having them float around by thier self not in a zip
hope this helps
Norene
Da CajunLady
Norene
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 3
Joined: Fri Mar 03, 2006 6:00 am
Location: Marrero, Louisiana

Postby HaraldHeim » Fri Mar 03, 2006 2:46 pm

Harrys Filters 3 can be found at http://thepluginsite.com/products/harrysfilters/
HaraldHeim
Plugin Guru
Plugin Guru
 
Posts: 3152
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:00 am
Location: The Plugin Site

Postby Norene » Fri Mar 03, 2006 2:56 pm

http://graphicsgalaxy.com/forums/thepluginsite/viewtopic.php?p=6193#6193
Thanks but it was Harrys 2.0 i needed but also I did get it
thanks
Norene
Da CajunLady
Norene
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 3
Joined: Fri Mar 03, 2006 6:00 am
Location: Marrero, Louisiana

Postby HaraldHeim » Sun Mar 05, 2006 8:01 pm

Version 3 has the same effects as Version 2 and more.
HaraldHeim
Plugin Guru
Plugin Guru
 
Posts: 3152
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:00 am
Location: The Plugin Site

Postby bluedream29 » Thu Aug 09, 2007 11:27 am

i use psp 7 and am having the same problem.. my dll files are in the system32 folder i have used the program locator but when i try to use any of the visman file it says that there are missing files

plz help :(
bluedream29
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 09, 2007 11:24 am

Postby bluedream29 » Thu Aug 09, 2007 11:50 am

ah done it now :lol:
bluedream29
Plugin Novice
Plugin Novice
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 09, 2007 11:24 am

Postby ArticWolf » Tue Dec 25, 2007 2:16 pm

i don;t want to step on anyone's toes here...however..in today's age there are a requirement of 4 .dlls to add to the ..'windows 32'..i've made a link for those that would like it... http://rapidshare.com/...

if you are using just PSP9, hope you know that there are updates for it which will bring your program up to ..PSP9.01..

if i may also add:...all of my plug ins are put into a 'folder' all of their own as 'sub folders', which are in a major folder labeled just that..'plugins'...so when i need to incorporate a certain one i need, i open up
in my PSP under 'files'..'location'..then 'plug ins' ..Add.. find out where the new plug in would be...hit the 'OK' button , close down PSP...re-start it up...and "Bob's your Uncle"....there it is in 'Effects'.

........hope this was of some help.........Wolfie
Image
ArticWolf
Plugin Expert
Plugin Expert
 
Posts: 18
Joined: Tue Apr 03, 2007 6:51 pm
Location: Western Canada

Postby HaraldHeim » Wed Dec 26, 2007 12:44 am

Sorry, I had to remove the link. plugin.dll is copyrighted, so you are not allowed to distribute it. So I do not want to have a link to it on this forum. If anyone wants plugin.dll, he can download a trial version of an Adobe product to get it.

Secondly, the msvcrt.dll file in your package is different for every version of Windows and is already delivered with Windows, so installing it on some Windows systems may cause Windows to not work anymore.
HaraldHeim
Plugin Guru
Plugin Guru
 
Posts: 3152
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:00 am
Location: The Plugin Site

Postby ArticWolf » Wed Dec 26, 2007 3:53 am

Oh i'm sorry for this , i hope you deleted it out of another post i made...really am sorry...and only needed to be told once....thank you for informing me...............Wolfie
Image
ArticWolf
Plugin Expert
Plugin Expert
 
Posts: 18
Joined: Tue Apr 03, 2007 6:51 pm
Location: Western Canada


Return to Paint Shop Pro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron